FUARLAR

Kültürpark alanında 10 - 25 Temmuz 1964 tarihinde birincisi açılan "Bursa Milli Fuarı"yla başlayan, zaman içinde gelişerek sektörlere göre değişik tarih ve yerlerde düzenlenen, Bursa'da veya ülke genelinde üretilen ticaret mallarının tanıtını ve pazarlanması amaçlı etkinliklerin tümü.
Bursa'da düzenlenen fuarlar, tarih sırasına göre şunlardır:

Bursa Milli Fuarı
Ticari, endüstriyel ve tarımsal alanlarda ve hizmet sektöründe, ülke ekonomisinin birikimini yansıtmak; iç ticaret olanaklarını geliştirmek, bu alanlardaki en son gelişmeleri sergilemek; halka kaliteli ve ucuz ürünler sunmak; ekonominin gelişimine ve turizme katkıda bulunmak amaçlarıyla her yıl düzenlenen milli fuar.
Bursa'da fuar/sergi niteliğinde düzenlenen ilk etkinlikler 1906, 1909 ve 1923 tarihlidir (Bak. BURSA SERGİSİ 1906, 1909 ve 1922).
Çağdaş dönemde ilk fuar/sergi denemesi 6 Temmuz 1955 tarihinde, günümüzdeki Kültürpark'ın çekirdeğini oluşturan ve Yayalar Pınarı adı verilen yerde "Yerli Sanayi Sergisi" adıyla gerçekleştirildi (Bak.RESAT OYAL KÜLTÜRPARKI).
Hizmete girişinden dokuz yıl sonra, Bursa Belediye Meclisi'nin 18 Nisan 1964 gün ve 155 sayılı kararıyla Kültürpark'ta bir "milli fuar" açılması için gereken adım atılmış oldu. Bu karar, Ticaret Bakanlığı'nın 5 Mayıs 1964 gün ve 4/6863 sayılı onayıyla yürürlüğe girdi. Böylece ilk "Bursa Milli Fuarı", 179 dönümlük bir alan üzerinde, Üçüncü Bursa Festivali'nin de başladığı 7 Temmuz 1964 günü açıldı ve 31 Temmuz 1964'de değin sürdü.
Ertesi yıl Belediye Meclisi'nin aldığı 10 Mart 1965 gün ve 482 sayılı kararla, Fuar'in her yıl 7 - 31 Temmuz tarihleri arasında açılması öngörüldü. Bu karar da, Ticaret Bakanlığı'nın 12 Mayıs 1965 gün ve 4/7337 sayılı onayıyla yürürlüğe girdi.
1972'de dokuzuncu Bursa Milli Fuarı'na gelindiğinde, kullanım alanı 350 dönüme, katılan girme sayısı da 394'e yükselmiş; 1990'da ise fuarın kapladığı alan 444.6 dönüme ulaşmış bulunuyordu.
Fuar, zamanla etkinliğini yitirmesi nedeniyle, 1998'den itibaren kaldırıldı. Bu tarihten sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ortaklaşa yaptırılan ve işletmesi özel sektöre verilen Bursa Uluslararası Fuar Merkezi'nde ihtisas fuarları düzenlenmeye başlandı (Bak. BURSA ULUSLARARASI FUAR MERKEZİ).
Bursa Giyim ve Tekstil Fuarı Türkiye ve Bursa'nııı tekstil ve konfeksiyon sanayisindeki kapasite ve birikimini halka sunmak, konu ile ilgili kuruluşlar arası bilgi alışverişine ve dayanışma gibi ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunmak, tekstil ve konfeksiyon alanındaki yenilikleri tanıtmak amacıyla her yıl nisan ayı içinde düzenlenmekte olan ihtisas fuarı.
1998'den itibaren düzenlenmesi özel girişime bırakılmıştır.
Bursa Gıda ve Tarım Ürünleri Fuarı Tarım ve tarıma dayalı sanayi ürünleri-nin sergilenmesi, bu alanda gerekli ilişkilerin kurularak bağlantıların sağlanması, aynı zamanda yurttaşlara kaliteli ve ucuz ürün sunmak amacıyla her yıl eylül ayı içinde açılan ihtisas fuarı.
1998'den itibaren düzenlenmesi özel girişime bırakılmıştır.

Bursa Mobilya, Dekorasyon ve Halı Fuarı
Bursa il çapında Önemli bir iş kolu olarak gelişmekte olan mobilya sanayisi ürünlerinin tanıtımını, sektör içi ve dışı ilişkilerin geliştirilmesini, yurttaşlara kaliteli ve ucuz ürün pazarlanmasını sağlamak amacıyla her yıl 7-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenen ihtisas fuarı.
1998'den itibaren düzenlenmesi özel girişime bırakılmıştır.

ÜYELERİMİZE İNDİRİM YAPAN FİRMALAR

BGC üyelerine indirim yapan sağlık ve eğitim kurumları ile yapılan sözleşmeler yenilendi. devamı

BGC ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU...

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından geleneksel olarak organize edilen “BGC Başarı Ödülleri Yarışması”... devamı

BİK GENEL MÜDÜRÜ DURAN: “BASINIMIZA KATKI İÇİN VARIZ”

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, BGC Başkanı Nuri Kolaylı’yı Basın Kültür Sarayı’ndak... devamı

BGC ÖDÜL SÜRECİ BAŞLADI

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl geleneksel olarak organize edilen Gazetecilik Başarı Ödülleri Y... devamı

Marmara Bayram’ın konusu “Bursa turizmi”

Marmara Bayram Gazetesi’nde ana konu olarak “Bursa turizmi ve Bursa’nın bilinmeyen yöreleri” ele alınaca... devamı