Tarihçe

Bursa Gazeteciler Cemiyeti

Bursa Gazeteciler Cemiyeti 1947 yılında kuruldu.

Musa Ataş, Faruk Taşkıran, Derviş Edesen, Lütfi Can, Dr. Suat Mesut Özbudak ve Haydar Ömer Onur'un girişimleriyle faaliyetine başlayan Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nin ilk Yönetim Kurulu Başkanlığına Musa Ataş getirildi. O günlerde cemiyetin kurulmasına, Müfit Ataç, İsmet Bozdağ, Sabahattin Cıracıoğlu, Baki Güzey, Haşim Nezihi Okay, İsmail Gerçeksöz, Ali Galip jkiz, İbrahim Altıntaş, Sadrettin Çanga, ismet Tanca, Derviş Sami Taşman, İbrahim Kaner, Hüseyin Özeren de katkıda bulundular.
Cemiyetin ilk binası, şimdi Koza Cafe'nin bulunduğu Romans Çay Bahçesi yanındaki Dağcılık Kulübü'nün üzerinde küçücük bir yerdi.
30 Mart 1964'de Dernekler Yasası'nda yapılan değişikliğe uyum sağlanması için Musa Ataş, Mustafa Tayla, Derviş Sami Taşman, Sabri Türkozan ve Hayri Terzioğlu'nun önderliğinde cemiyetimiz yeni bir tüzel kişiliğe kavuşturuldu. Böylece Bursa Gazeteciler, Cemiyeti'nin amacı "Bursa'daki basın mensuplarının temsilcisi olarak, basın mesleğinin şeref ve haysiyetini korumak, mensupları arasında dayanışmayı ve yardımlaşmayı sağlamak" olarak belirlenmişti.

Kuruluş amaçları doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Cemiyet, "Basın mensuplarının düşünce ve meslek yönünden gelişmesini sağlamak" amacıyla, konferans, açık oturum, seminer ve inceleme gezileri düzenleyerek, üyelerinin "mesleki etkinliklerini yürütebilmeleri" için gerekli önlemleri aldı.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti, Yönetim Kurulu Başkanı M. Nuri Kolaylı döneminde başarılı bir çalışmaya imza atarak Ataevler’de Basın Kültür Sarayı inşaatını başlattı. Temeli Mart 2004’te atılan ve 2 yıl bile dolmadan tamamlanarak hizmete açılan Basın Kültür Sarayı, Bursa basının gücünü yansıtacak ve sosyal ve kültürel alanları ile Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyor.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Bursa için bir gurur abidesi olarak inşaatı tamamlanan ve toplam 6 kattan oluşan Basın Kültür Sarayı bünyesinde 300 araçlık kapalı otopark, 500 kişilik gösteri salonu, fast-food alanları, 2 büyük toplantı salonu, Akkılıç Kütüphanesi, Basın Müzesi, restoran, bar, alışveriş birimleri ve yaz aylarında kullanılacak teras katı bulunuyor.

Cemiyet Başkanlıklarını bugüne kadar sırasıyla Musa Ataş, Hayri Terzioğlu, Ramazan Arif Karaarslan, Mustafa Tayla, Necati Akgün, Saruhan Ayber, Nazır Özsöz, Aziz Bükey, İbrahim İşsevenler, Aykan Uzoğuz ve Tahsin Ardıç üstlendi.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’nı halen M. Nuri Kolaylı yürütmektedir.

ÜYELERİMİZE İNDİRİM YAPAN FİRMALAR

BGC üyelerine indirim yapan sağlık ve eğitim kurumları ile yapılan sözleşmeler yenilendi. devamı

BGC ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU...

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından geleneksel olarak organize edilen “BGC Başarı Ödülleri Yarışması”... devamı

BİK GENEL MÜDÜRÜ DURAN: “BASINIMIZA KATKI İÇİN VARIZ”

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, BGC Başkanı Nuri Kolaylı’yı Basın Kültür Sarayı’ndak... devamı

BGC ÖDÜL SÜRECİ BAŞLADI

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl geleneksel olarak organize edilen Gazetecilik Başarı Ödülleri Y... devamı

Marmara Bayram’ın konusu “Bursa turizmi”

Marmara Bayram Gazetesi’nde ana konu olarak “Bursa turizmi ve Bursa’nın bilinmeyen yöreleri” ele alınaca... devamı