Atalay: Güçlü yerel basın demokrasinin güvencesi

Bu sayfa 2013-05-10 11:44:03 tarihinde yayınlandı ve 2830 kez okundu.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Platformu Sözcüsü Nuri Kolaylı’yı Bursa’da ziyaret etti.


Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı’nın vefatı nedeniyle Bursa’ya gelen BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türk Sporu’nun önemli bir yöneticisini kaybettiğini söyledi.
Bir dönem Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yaptığını hatırlatan Mehmet Atalay, “O dönemde merhum İbrahim Yazıcı ile tanıştık ve ilerleyen yıllarda arkadaşlığımız gelişti. Bursaspor’un şampiyon olmasında büyük emeği var. Sayın Yazıcı’ya Allah’tan rahmet ailesi, yakınları, Bursaspor camiası ve spor dünyasına başsağlığı diliyorum” dedi.
Ziyarette basın kuruluşlarının ve basın çalışanlarının sorunları ile çözüm önerileri de konuşuldu. Yerel basının her alanda desteklenmesi için çaba harcadığını ifade eden Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, basın kuruluşlarının yaşatılması gerektiğine dikkat çekti.

Daha güçlü bir yerel basın istediklerini söyleyen Genel Müdür Atalay, gazetelerin ekonomik açıdan daha bağımsız olmasını ve daha iyi habercilik yapmasını sağlamayı amaçladıklarını belirterek, gazetecilerin daha iyi maaşla ve daha iyi şartlarda çalışmasını istediklerini söyledi. .
Kolaylı BGC’yi anlattı
Ziyarette Bursa basınına ilişkin bilgi veren BGC Başkanı Nuri Kolaylı da, Türkiye’nin en güçlü yerel basının Bursa’da olduğunu söyledi.
Toplam 450 üyesi ile BGC’nin, Türkiye’nin en güçlü basın meslek örgütlerinin ilk sıralarında yer aldığını ifade eden Kolaylı, Bakanlar Kurulu kararıyla “kamu yararına dernek” statüsünde çalışan Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin üyelerine işsizlik, doğum, vefat ve evlilik yardımı yaptığını, ayrıca üyelerin üniversitede öğrenim görev çocuklarına burs verildiğini kaydetti.
İşsiz kalan BGC üyelerine 3 ay süresince asgari ücret tutarında işsizlik yardımı yapıldığını bildiren BGC Başkanı Kolaylı, “Arkadaşlarımızın zorunlu giderlerini bu yardım ile karşılamayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Basın Kültür Sarayı’nın Bursa’ya kazandırılması sürecini de anlatan BGC Başkanı Nuri Kolaylı, “Cemiyetimize ait olan arsayı kat karşılığı müteahhide vererek Basın Kültür Sarayı’nın yapımını sağladık. Basın Kültür Sarayı bünyesinde mülkiyeti Bursa Gazeteciler Cemiyeti’ne ait olan Kültür Bakanlığı onaylı Bursa Basın Tarihi Müzesi, Uğur Mumcu Etkinlik Salonu, BGC Merkezi, BGC Lokali, sergi salonları, Nikâh Salonu, Nilüfer Belediyesi’yle birlikte oluşturduğumuz Akkılıç Kütüphanesi yer alıyor” dedi.


Olgun Şimşek sürprizi
Atalay’ın BGC’yi ziyaretinde, ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Olgun Şimşek de yer aldı. Yüz Yüze Söyleşileri’ne katılmak için Bursa Gazeteciler Cemiyeti’ne gelen ve Başkan Nuri Kolaylı’yı ziyaret eden Olgun Şimşek,  Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’la da tanıştı.
Yalan Dünya'da Selahattin rolü ile ünlenen Olgun Şimşek, Antalya Kaş'ta geçirdiği kaza nedeniyle ziyarete koltuk değnekleri ile geldi. Gezinti yapmak isterken dengesini kaybederek düştüğünü anlatan ünlü oyuncu, “Ayak bileğimde acı hissettim. Bunun üzerine Kaş Devlet Hastanesi'ne götürüldüm. Ayak bileğim kırılmış. Alçıya alındı. Sanırım 10-15 güne kadar eski sağlığıma kavuşacağım” dedi.
Bir süre önce geçirdiği asansör kazası sonucu yaralandığını anlatan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay da ayak tarak kemiklerinde kırıklar oluştuğunu söyledi. Bu kazadan sonra geçici bir dönem de olsa engelli bir yaşam sürdürdüğünü iade eden Atalay, “Engellilerin sorunlarını birebir yaşadım ve onları daha iyi anladım. Aslında her insan engelli adayı. Bu nedenle bütün toplumu bilinçlendirmeli ve engellilerin yaşamını kolaylaştırıcı çalışmalar yapmalıyız” dedi. 


ÜYELERİMİZE İNDİRİM YAPAN FİRMALAR

BGC üyelerine indirim yapan sağlık ve eğitim kurumları ile yapılan sözleşmeler yenilendi. devamı

BGC ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU...

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından geleneksel olarak organize edilen “BGC Başarı Ödülleri Yarışması”... devamı

BİK GENEL MÜDÜRÜ DURAN: “BASINIMIZA KATKI İÇİN VARIZ”

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, BGC Başkanı Nuri Kolaylı’yı Basın Kültür Sarayı’ndak... devamı

BGC ÖDÜL SÜRECİ BAŞLADI

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl geleneksel olarak organize edilen Gazetecilik Başarı Ödülleri Y... devamı

Marmara Bayram’ın konusu “Bursa turizmi”

Marmara Bayram Gazetesi’nde ana konu olarak “Bursa turizmi ve Bursa’nın bilinmeyen yöreleri” ele alınaca... devamı