Basın Tarihi Müzesi’ne “uluslar arası” ziyaret

Bu sayfa 2013-10-22 14:41:26 tarihinde yayınlandı ve 2891 kez okundu.

21 ülkeden 37 genç Bursa Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek Bursa Basın Tarihi Müzesini gezdi.


Sosyal medyaya ilişkin bir organizasyonunda bir araya gelen 21 ülkeden 37 genç Bursa Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek Bursa Basın Tarihi Müzesini gezdi. BGC Başkanı Nuri Kolaylı, Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin Bursa’daki en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu ve 450 üyesinin bulunduğunu söyledi. Kolaylı internet medyasına da büyük önem verdiklerini anlattı.
Orhangazi Kaymakamlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi,  Basın Yayın Enformasyon Bursa Şube Müdürlüğü ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının birlikte organize ettikleri Sosyal Medya konulu organizasyonda buluşan çoğunluğu üniversite öğrencisi 21 ülkeden 37 genç, Bursa Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. BGC Başkanı Nuri Kolaylı’dan Cemiyet’in ve basınının etkinlikleri konusunda bilgi aldı.
Yeşil Bursam Derneği Başkanı Gazeteci Muharrem Karabulut’la birlikte Basın Kültür Sarayı’na gelen konuk gençler, Bursa Basın Tarihi Müzesi ile müzenin geçici sergilerinden, Patikalar dergisinin genel yayın yönetmeni Kekil Şimşek’in “Mustafakemalpaşa Kırsalında Kadın” temalı fotoğraf sergisini gezdiler. Müzeyi, BGC Başkanı Nuri Kolaylı’nın rehberliğinde gezen konuk gençler, özellikle basın teknolojisindeki hızlı değişimi yansıtan bölümlerde şaşkınlıklarını gizleyemediler.
Müze gezisi öncesinde konuk gençlere Bursa Gazeteciler Cemiyeti hakkında bilgi veren Başkan Nuri Kolaylı, Gazeteciler Cemiyeti’nin 1947 yılında kurulduğunu ve o günden bu yana kesintisiz faaliyet yürüttüğünü hatırlattı. Kolaylı şöyle konuştu:
“BGC, gerek tarihi, gerekse etkinlikleri bakımından Bursa’daki en köklü sivil toplum örgütlerinde biridir. Cemiyetimizin Bursa basınında, çeşitli dallarda ve kademelerde görev yapan 450 üyemiz var. İnternet medyasında etkinlik gösteren gazeteci arkadaşlar da üyemizdir. BGC olarak internet medyasına ve sosyal medyaya özel bir önem veriyoruz. Bursa, bu alanda da gelişmiş kentlerimizin başında gelmektedir…”
Bursa ve Orhangazi ilçesinin tarihi ve kültürel zenginlikleri konusunda çeşitli incelemeler yapan gençler, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ile de görüştü. Gençler Bursa’yı sosyal medya ortamında dünyaya tanıtan birer kültür elçisi oldu.


ÜYELERİMİZE İNDİRİM YAPAN FİRMALAR

BGC üyelerine indirim yapan sağlık ve eğitim kurumları ile yapılan sözleşmeler yenilendi. devamı

BGC ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU...

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından geleneksel olarak organize edilen “BGC Başarı Ödülleri Yarışması”... devamı

BİK GENEL MÜDÜRÜ DURAN: “BASINIMIZA KATKI İÇİN VARIZ”

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, BGC Başkanı Nuri Kolaylı’yı Basın Kültür Sarayı’ndak... devamı

BGC ÖDÜL SÜRECİ BAŞLADI

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl geleneksel olarak organize edilen Gazetecilik Başarı Ödülleri Y... devamı

Marmara Bayram’ın konusu “Bursa turizmi”

Marmara Bayram Gazetesi’nde ana konu olarak “Bursa turizmi ve Bursa’nın bilinmeyen yöreleri” ele alınaca... devamı