Basına açıklama yasağı 10 gün içinde çözülecek

Bu sayfa 2013-10-05 17:14:06 tarihinde yayınlandı ve 2940 kez okundu.

BGC Başkanı Nuri Kolaylı ve yönetim kurulu üyeleri, Bursa’da kamu personelinin basına açıklama yapmasının izne bağlanması üzerine Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti.


Valilik tarafından alınan son kararla kamu personelinin basına hiçbir açıklama yapamadığını söyleyen BGC Başkanı Nuri Kolayı, bu durumun basit bir trafik kazasından kamu yatırımlarına kadar devletle ilgili her konuda bilgi akışını durdurduğunu söyledi.

Kararın gözden geçirilmesini isteyen BGC Başkanı Kolaylı, “Özel haber yapan meslektaşlarımıza saygımız var. Ancak rutin açıklamaların eskisi gibi bütün medya kurumlarını kapsayacak şekilde devam etmesini istiyoruz. Kamu ile medya arasında bilgi akışının kesilmesi, yanlış bilgilenme sorununu da beraberinde getirebilir. Ayrıca Bursalıların haber alma özgürlüğü kısıtlanmış olur” dedi.

Söz konusu uygulamanın yeni olduğunu ve sistemin oturması için zamana ihtiyaç olduğunu ifade eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu da, “Medyaya hangi açıklamanın yapılıp yapılmayacağını kişilerin inisiyatifine bırakamayız. Bu duruma bir düzen getirmeyi hedefliyoruz. Yaklaşık 10 gün içinde sistemin oturacağına ve haber akışının düzenli hale geleceğine inanıyorum. Bu süre sonunda sıkıntılar devam ederse yeniden sizlerle bir araya gelir ve çözüm yolunu birlikte ararız” dedi.

BGC heyetinde Başkan Nuri Kolaylı’nın yanı sıra Başkan Yardımcısı Fuat Kars, Genel Sayman İhsan Bölük, Yönetim Kurulu üyeleri Uğur Uslubaş ve Faruk Kahaman ile Genel Sekreter Sinan Tunç yer aldı.

ÜYELERİMİZE İNDİRİM YAPAN FİRMALAR

BGC üyelerine indirim yapan sağlık ve eğitim kurumları ile yapılan sözleşmeler yenilendi. devamı

BGC ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU...

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından geleneksel olarak organize edilen “BGC Başarı Ödülleri Yarışması”... devamı

BİK GENEL MÜDÜRÜ DURAN: “BASINIMIZA KATKI İÇİN VARIZ”

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, BGC Başkanı Nuri Kolaylı’yı Basın Kültür Sarayı’ndak... devamı

BGC ÖDÜL SÜRECİ BAŞLADI

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl geleneksel olarak organize edilen Gazetecilik Başarı Ödülleri Y... devamı

Marmara Bayram’ın konusu “Bursa turizmi”

Marmara Bayram Gazetesi’nde ana konu olarak “Bursa turizmi ve Bursa’nın bilinmeyen yöreleri” ele alınaca... devamı