BGC Üyeleri Dayanışma Gecesinde Buluştu

Bu sayfa 2013-07-25 15:33:04 tarihinde yayınlandı ve 3235 kez okundu.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti üyeleri 24 Temmuz Basın Dayanışma günü ile birlikte gerçekleşen geleneksel iftar yemeğinde buluştu.


FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...


Kültürpark Medya Restoran’da gerçekleşen ve yaklaşık 200 BGC üyesinin eş ve çocuklarıyla birlikte katıldığı iftar yemeği sonrası konuşma yapan BGC Başkanı Nuri Kolaylı, "Bu gece yaptığımız iftar yemeğimize sevindirici oranda katılım oldu. Üyelerimi arasında sosyal dayanışmayı ve yakınlaşmayı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz iftar amacına ulaştı" dedi.
24 Temmuz’un bir zamanlar “Basın Bayramı” olarak kutlandığını ifade eden Kolaylı, şunları söyledi:
“Meslektaşlarımızın 24 Temmuz 1908 tarihinde gerçekleştirdiği onurlu direniş sonucu kalkan sansür, aradan geçen 105 yıllık süreçte yapılan çeşitli düzenlemelerle ve yaşanan çeşitli baskılarla yeniden gündeme gelmiştir. Bursa Gazeteciler Cemiyeti olarak 24 Temmuz’u yaklaşık 20 yıldır Basın Bayramı olarak değil, dayanışma günü olarak görüyor, dayanışma günü olarak kutluyoruz. Halkın gerçekleri öğrenme ve bilgi edinme hakkının aracı olan basın özgürlüğünün önündeki engeller kalkmadıkça, 24 Temmuzlar bizler için bayram olmayacaktır” diye konuştu.
İftar yemeğinde daha sonra BGC’ye son bir yılda üye olan gazetecilere rozet takılırken, Sürekli Basın Kartı alan BGC üyelerine de plaket verildi.
Dayanışma gecesinde son olarak BGC Basın Futbol Turnuvası’nda birinci olan OLAY TV, ikinci olan AS TV ile üçüncü olan Zaman Gazetesi’ne kupa ve madalyaları verildi.
Basın Yayın Enformasyon Bursa Bölge Müdürü Kadir Akarkaya ile Basın İlan Kurumu Bursa Şube Müdürü Habil Tecimen’in de katıldığı iftar yemeğinde bol bol sohbet etme fırsatı bulan Bursa Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, aileleri ve meslektaşlarıyla birlikte hoşça vakit geçirdiler.
BGC Geleneksel İftar Yemeği, basın sektöründe çalışan iki yazarın imza etkinliğine de ev sahipliği yaptı. OLAY Gazetesi Köşe Yazarı Selahattin Adıgüzeller ile Habertürk Kameramanı Tahsin Lale, geçtiğimiz ay piyasaya çıkan kitaplarını BGC üyeleri için imzaladılar.


ÜYELERİMİZE İNDİRİM YAPAN FİRMALAR

BGC üyelerine indirim yapan sağlık ve eğitim kurumları ile yapılan sözleşmeler yenilendi. devamı

BGC ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU...

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından geleneksel olarak organize edilen “BGC Başarı Ödülleri Yarışması”... devamı

BİK GENEL MÜDÜRÜ DURAN: “BASINIMIZA KATKI İÇİN VARIZ”

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, BGC Başkanı Nuri Kolaylı’yı Basın Kültür Sarayı’ndak... devamı

BGC ÖDÜL SÜRECİ BAŞLADI

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl geleneksel olarak organize edilen Gazetecilik Başarı Ödülleri Y... devamı

Marmara Bayram’ın konusu “Bursa turizmi”

Marmara Bayram Gazetesi’nde ana konu olarak “Bursa turizmi ve Bursa’nın bilinmeyen yöreleri” ele alınaca... devamı