BGC ÜYELERİ İFTARDA BULUŞTU

Bu sayfa 2009-11-18 10:56:46 tarihinde yayınlandı ve 2918 kez okundu.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin geleneksel iftar organizasyonu, 1 Eylül'de Altınceylan Havuzbaşı’nda yapıldı.


BGC üyeleri iftarda buluştu

Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin geleneksel iftar organizasyonu, dün akşam (1 Eylül) Altınceylan Havuzbaşı’nda yapıldı.
BGC üyeleri ve yakınlarından oluşan yaklaşık 500 kişinin katılımıyla gerçekleşen iftarda konuşma yapan BGC Başkanı Nuri Kolaylı, “Bursa Gazeteciler Cemiyetimizce geleneksel olarak organize ettiğimiz iftar yemeğini bu yıl rekor denilebilecek bir katılımla gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bana ve yönetimime verdiğiniz bu destek için en içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Bu yılki iftarın, her yıl 1 Eylül’de kutlanan Dünya Barış günü ile aynı tarihte organize edildiğine dikkat çeken BGC Başkanı Kolaylı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bildiğiniz gibi, takvimler 1 Eylül 1939’u gösterirken Naziler Polonya’yı işgal etti ve bu işgal 2. Dünya Savaşı’nın başlangıcı oldu. İnsanlık tarihinin en kanlı savaşlarından biri olan bu savaşın unutulmaması için Birleşmiş Milletler aldığı  bir kararla dünyanın dört bir yanında 1 Eylül’ü “Dünya Barış Günü” olarak kutlanmasını istedi. Dünya Barış Günü, tüm dünyada, tüm ülkelerin ve tüm insanların düşmanlıkları ve savaşı 24 saat süreyle durdurdukları, küresel ateşkesin ilan edildiği bir gün anlamına geliyor. 
Bu anlamlı günde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, "Yurtta barış, dünyada barış" ilkesini bir kere daha hatırlatmak istiyorum. Türkiye, Atatürk’ün ortaya koyduğu "Yurtta barış, dünyada barış" ilkesini, temel ve vazgeçilmez bir ilke olarak, her platformda savunmuş ve bu barışçı tutumuyla, dünya ülkeleri arasındaki saygın yerini de almıştır.”
Bursa Gazeteciler Cemiyeti yönetiminin, demokrasiye, insan haklarına, laikliğe, sosyal hukuk devletinin üstünlüğüne ve ülkesinin bölünmez bütünlüğüne yürekten inanarak, çalışmalarını bu ilkeler doğrultusunda organize ettiğine dikkat çeken BGC Başkanı Nuri Kolaylı, “1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, dünyanın değişik coğrafi bölgelerinde yaşanan savaşların haklının ve mazlumun korunduğu barışlara dönüşmesini arzulamaktadır. Bilginin ve teknolojinin hızla yaygınlaşarak geliştiği, özgürlükçü demokrasinin önem kazandığı dünyamızda, insanların huzur, güven ve mutluluk içinde yaşamasının temel koşulunun, "savaşa karşı dayanışma içinde çalışarak, barış ve dostluk ortamının sürekliliğini sağlamak" olduğunu düşünüyoruz. Bu duygularla 1 Eylül Dünya Barış Günü’nüzü kutlar, terörden ve savaşlardan arınmış bir dünyada, mutluluğa, huzura, sevgiye, hoşgörüye, kardeşliğe ve evrensel barışa hep birlikte ulaşmamızı dilerim” dedi.
BGC üyeleri arasındaki sosyal dayanışmanın ve yakınlaşmanın arttırılması amacıyla organize edilen iftar, medya mensuplarının gece geç saatlere kadar süren sohbetlerine de ev sahipliği yaptı.


ÜYELERİMİZE İNDİRİM YAPAN FİRMALAR

BGC üyelerine indirim yapan sağlık ve eğitim kurumları ile yapılan sözleşmeler yenilendi. devamı

BGC ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU...

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından geleneksel olarak organize edilen “BGC Başarı Ödülleri Yarışması”... devamı

BİK GENEL MÜDÜRÜ DURAN: “BASINIMIZA KATKI İÇİN VARIZ”

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, BGC Başkanı Nuri Kolaylı’yı Basın Kültür Sarayı’ndak... devamı

BGC ÖDÜL SÜRECİ BAŞLADI

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl geleneksel olarak organize edilen Gazetecilik Başarı Ödülleri Y... devamı

Marmara Bayram’ın konusu “Bursa turizmi”

Marmara Bayram Gazetesi’nde ana konu olarak “Bursa turizmi ve Bursa’nın bilinmeyen yöreleri” ele alınaca... devamı