Gazeteciler, konfederasyon çatısı altında birleşecek

Bu sayfa 2013-09-19 15:33:40 tarihinde yayınlandı ve 2659 kez okundu.

Edirne’den Kars’a kadar Türk basınının temsilcileri Bartın’da buluştu


Türkiye genelinde 65 gazeteciler cemiyeti ve basın meslek örgütünün üyesi olduğu Türkiye Gazeteciler Platformu’nun “Karadeniz Buluşması” Bartın’da yapıldı.
Bartın Üniversitesi Konferans Salonunda yapılan Karadeniz Buluşması’nın açılış konuşmasını yapan Türkiye Gazeteciler Platformu Genel Başkanı Nuri Kolaylı,  Türk basının konfederasyon çatısı altında güç birliği yapması için yoğun çaba harcandığını söyledi.
Karadeniz, İç Anadolu, Marmara, Akdeniz ve Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonlarının kuruluş çalışmalarını tamamladığını, Güneydoğu Anadolu ve Ege Gazeteciler Federasyonlarının da kurulma aşamasında olduğunu açıklayan Nuri Kolaylı, "Türkiye'de 7 bölgede bölgesel federasyon kurma çalışmalarını tamamladık ve konfederasyonun temellerini atıyoruz. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nu kurmak için hazırlıklarımızı tamamlanma aşamasına getirdik. 8 Ay gibi kısa sürede bugünlere geldik. Bartın bu nedenle tarihi bir güne tanıklık ediyor. 2014 yılı Türk basını için önemli bir yıl olacak. Bu yılsonuna kadar kurulmuş olacak olan konfederasyonumuz, 2014 yılında Türk basınının çözümünde önemli adımlar atacak” dedi.
Moderatörlüğünü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin’in yaptığı Bartın zirvesinde; Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Ergun Ata, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Adem Alemdar, Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Feridun Fazıl Özsoy ile Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mevlüt Yeni bölgelerindeki çalışmalara ilişkin bilgi verdi.
Kurulma aşamasındaki Ege Gazeteciler Federasyonu’na ilişkin gelişmeleri Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu, Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu’na ilişkin gelişmeleri Türkiye Gazeteciler Platformu koordinatörü Sefa Özdemir anlattı.
Diğer yandan, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan da, Basın İlan Kurumunun çalışmaları ve yeni mevzuat değişiklikleri ile ilgili bilgi verdi.
Toplantıya ev sahipliği yapan Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan da, Türk medyasının büyük buluşmasının Bartın’da gerçekleşmesinden büyük onur ve mutluluk duyduğunu söyledi. Yavuzaslan, “Bartın tarihi bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Türk basınını kucaklayacak olan çatı kuruluşumuz Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun temellerini Bartın’da atmanın sevincini yaşıyorum. Konuk başkanlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bartın Gazeteciler Cemiyeti, hafta sonunda önemli bir organizasyona imza attı. Türkiye genelinde 65 gazeteciler cemiyeti ve basın meslek örgütünün üyesi olduğu Türkiye Gazeteciler Platformu’nun “Karadeniz Buluşması” 13 – 15 Eylül tarihlerinde Bartın’da yapıldı.


ÜYELERİMİZE İNDİRİM YAPAN FİRMALAR

BGC üyelerine indirim yapan sağlık ve eğitim kurumları ile yapılan sözleşmeler yenilendi. devamı

BGC ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU...

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından geleneksel olarak organize edilen “BGC Başarı Ödülleri Yarışması”... devamı

BİK GENEL MÜDÜRÜ DURAN: “BASINIMIZA KATKI İÇİN VARIZ”

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, BGC Başkanı Nuri Kolaylı’yı Basın Kültür Sarayı’ndak... devamı

BGC ÖDÜL SÜRECİ BAŞLADI

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl geleneksel olarak organize edilen Gazetecilik Başarı Ödülleri Y... devamı

Marmara Bayram’ın konusu “Bursa turizmi”

Marmara Bayram Gazetesi’nde ana konu olarak “Bursa turizmi ve Bursa’nın bilinmeyen yöreleri” ele alınaca... devamı