Hollandalı gazeteciler BGC’ye hayran kaldı

Bu sayfa 2013-05-23 17:05:47 tarihinde yayınlandı ve 3452 kez okundu.

Turizm Ana Destinasyonu çalışmaları kapsamında Bursa’ya gelen Hollandalı bir grup gazeteci, BGC’nin Bursa’ya kazandırdığı Basın Kültür Sarayı’nı gezdi.


Bursa Basın Tarihi Müzesi, Uğur Mumcu Etkinlik Salonu, BGC Merkezi, BGC Lokali, sergi salonları, kültürel alanlar ve Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi’ni hayranlık içinde gezen konuk gazeteciler, “BGC gibi bir meslek örgütü Avrupa’da bile yok. Bursa basınının gücüne şahit olduk” dediler.  Hollanda’da görev yapan ve Türk asıllı gazetecilerden oluşan konuk heyet, Bursa’yı ve Bursa basınını Hollanda’da tanıtmaktan mutluluk duyacaklarını ifade ettiler.
Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun’un da katıldığı ziyarette BGC’ye ve Bursa basınına ilişkin bilgi veren BGC Başkanı Nuri Kolaylı, Türkiye’nin en güçlü yerel basının Bursa’da olduğunu söyledi.
Toplam 450 üyesi ile BGC’nin, Türkiye’nin en güçlü basın meslek örgütlerinin ilk sıralarında yer aldığını ifade eden Kolaylı, Bakanlar Kurulu kararıyla “kamu yararına dernek” statüsünde çalışan Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin üyelerine işsizlik, doğum, vefat ve evlilik yardımı yaptığını, ayrıca üyelerin üniversitede öğrenim gören çocuklarına burs verildiğini kaydetti.
İşsiz kalan BGC üyelerine 3 ay süresince asgari ücret tutarında işsizlik yardımı yapıldığını da bildiren BGC Başkanı Kolaylı, “Arkadaşlarımızın zorunlu giderlerini bu yardım ile karşılamayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Basın Kültür Sarayı’nın Bursa’ya kazandırılması sürecini de anlatan BGC Başkanı Nuri Kolaylı, “Cemiyetimize ait olan arsayı kat karşılığı müteahhide vererek Basın Kültür Sarayı’nın yapımını sağladık. Basın Kültür Sarayı bünyesinde mülkiyeti Bursa Gazeteciler Cemiyeti’ne ait olan Kültür Bakanlığı onaylı Bursa Basın Tarihi Müzesi, Uğur Mumcu Etkinlik Salonu, BGC Merkezi, BGC Lokali, sergi salonları, Nikâh Salonu, Nilüfer Belediyesi’yle birlikte oluşturduğumuz Akkılıç Kütüphanesi yer alıyor” dedi.
Konukların Basın Kültür Sarayı’nda akşam yemeğinde ağırlanmasıyla son bulan ziyarette, Hollandalı gazetecilere Bilimin Işığında Medya Seminerleri, Aydınlarla Yüz Yüze Söyleşileri ve Bursa Defteri gibi BGC yayınlarından oluşan kitaplar armağan edildi.


ÜYELERİMİZE İNDİRİM YAPAN FİRMALAR

BGC üyelerine indirim yapan sağlık ve eğitim kurumları ile yapılan sözleşmeler yenilendi. devamı

BGC ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU...

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından geleneksel olarak organize edilen “BGC Başarı Ödülleri Yarışması”... devamı

BİK GENEL MÜDÜRÜ DURAN: “BASINIMIZA KATKI İÇİN VARIZ”

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, BGC Başkanı Nuri Kolaylı’yı Basın Kültür Sarayı’ndak... devamı

BGC ÖDÜL SÜRECİ BAŞLADI

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl geleneksel olarak organize edilen Gazetecilik Başarı Ödülleri Y... devamı

Marmara Bayram’ın konusu “Bursa turizmi”

Marmara Bayram Gazetesi’nde ana konu olarak “Bursa turizmi ve Bursa’nın bilinmeyen yöreleri” ele alınaca... devamı