VALİ CANBOLAT: BASINLA İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ

Bu sayfa 2018-11-22 10:20:20 tarihinde yayınlandı ve 2959 kez okundu.

BGC yönetim kurulu, Bursa Valisi Yakup Canbolat’ı ziyaret etti.


BGC yönetim kurulu, Bursa Valisi Yakup Canbolat’ı ziyaret etti.

VALİ CANBOLAT: BASINLA

İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ

 

Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Nuri Kolaylı ve Yönetim Kurulu üyeleri, Bursa'nın yeni Valisi Yakup Canbolat’ı Heykel’deki makamında ziyaret etti.

Ziyarette Bursa Gazeteciler Cemiyeti’ne ve Bursa basınına ilişkin bilgi veren BGC Başkanı Nuri Kolaylı, Anadolu’daki ilk matbaanın Erzurum’dan sonra Bursa’da kullanıldığını, ilk yerel gazetenin de Hüdavendigar olduğunu anlattı.  Yerel medyanın demokrasilerin gelişmesinde büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan BGC Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Bursa’nın köklü basın kuruluşlarına sahip olduğunu ve buna paralel olarak en güçlü yerel medyanın Bursa’da görev yaptığına dikkat çekti.  

Basın sektöründe yaşanan sorunların ‘meslek yasası olmamasından’ kaynaklandığını kaydeden Nuri Kolaylı,  bazı gazeteci görünümündeki şantajcıların sektörde boy gösterdiğini ve bu durumun önlenmesi için Bursa Etik ve Akreditasyon Kurulu oluşturulduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bursa Valiliği, Büyükşehir ve merkez ilçe belediyeleri,  Uludağ Üniversitesi, BTSO, Basın İlan Kurumu ve İletişim Başkanlığı gibi kamu kurumları ile basın meslek derneklerinin katılımıyla Bursa Basın Etik ve Akreditasyon Kurulu oluşturduk. Kurul ilk toplantısını geçtiğimiz ay yaptı. Bütün belediyeler, kamu kurumları, özel sektör kuruluşları, hastaneler, hatta özel okullar, şantajcı gazetecilerden kaynaklanan sorunlar yaşıyor. Halen kurulumuza ulaşan 6 dosyayı inceliyoruz.

Kurulumuzun amacı; Bursa’daki basın kuruluşları ile bu kuruluşlarda görev yapan gazetecilerin basın etik ilkelerine uyumunu değerlendirmek, kriterleri belirlemek, akreditasyon listesi hazırlamak ve basın özgürlüğünün gerçek anlamda sağlanarak, basın yoluyla tehdit ve şantajcılığın önlenmesine katkıda bulunmak. Bursa Etik ve Akreditasyon Kurulu ile mesleğimiz adına olumlu sonuçlar alacağımızı umuyoruz.”

 Ziyarette konuşan Bursa Valisi Yakup Canbolat da, basın sektöründe doğru ve tarafsız haberciliğin büyük önem taşıdığını söyledi.  Bursa Valisi Yakup Canbolat, “Basının ne kadar etkin olduğunu Bursa'da gördüm. Haber alma özgürlüğü dışında şantaj ve tehdit amaçlı asılsız haber yapılması elbette kabul edilemez. Etik kurul çalışmalarınızı valilik olarak desteklemeye hazırız” dedi. Bursa Valisi Yakup Canbolat şöyle devam etti:

“Özellikle kriz yönetimi konusunda basınla işbirliği içinde çalışmak bizim de işimizi kolaylaştıracaktır. Hepimiz aynı gemideyiz. Ortak mutluluğunuz kentin gelişmesi, refahıdır. Ne yazık ki sizin de belirttiğiniz gibi bazen asılsız haberlere tanık oluyoruz. İlgilisinden net bilgi almadan kente zarar verecek haberlerden kaçınmak lazım. Örneğin Suriyelilerle ilgili haberler, toplumsal olaylara dönüşebiliyor. Bu haberleri geniş kitlelere aktarırken hassas davranmak çok önemli. Suç ve suçlularla mücadelemizi zaten etkin olarak sürdürüyoruz. Bu mücadeleyi sekteye uğratacak asılsız haberler bütün topluma zarar verecektir. Kamuoyunu hızlı ve doğru bilgilendirme konusunda basınımızla işbirliği içinde çalışacağımıza inanıyorum.”

Bursa basının da aynı işbirliğine hazır olduğunu ve yerel medyanın kent yöneticileriyle işbirliği yapmasının çok önemli olduğunu belirten Nuri Kolaylı da, "Bursa Gazeteciler Cemiyeti olarak valilerimiz, belediye başkanlarımız ve bütün yerel yöneticilerimizle iletişim halindeyiz. Sorunlarımıza ortak çözümler arıyoruz. Basın ile yerel yöneticilerin ters düştüğü zamanlar da oluyor. Böyle bir durumda uzlaşmayı sağlamak için BGC olarak çaba sarf ediyoruz. Bursa'da inşallah önümüzdeki dönemde sizlerle çok iyi çalışmalar yaparız" dedi.

Ziyarette, Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından kente kazandırılan Basın Kültür Sarayı’na ilişkin bilgi de veren Nuri Kolaylı, şunları söyledi;

“Cemiyetimize ait olan arsayı kat karşılığı müteahhide vererek Basın Kültür Sarayı’nın yapımını sağladık. Basın Kültür Sarayı bünyesinde mülkiyeti Bursa Gazeteciler Cemiyeti’ne ait olan Kültür Bakanlığı onaylı Bursa Basın Tarihi Müzesi, Uğur Mumcu Etkinlik Salonu, BGC Merkezi, BGC Lokali, sergi salonları, Nilüfer Belediyesi’yle birlikte oluşturduğumuz Akkılıç Kütüphanesi ve alışveriş birimleri yer alıyor. Programınız uygun olduğunda sizi kendi binamızda ağırlamaktan mutluluk duyarız.”

Ziyarete Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı’nın yanı sıra Başkan Yardımcıları Fuat Kars, Ahmet Akhan, Hakan Işıkkent, İhsan Altıkardeş, Genel Sayman Tevfik Fikret Sönmez, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Kundakçı, Ersin Yıldıran, Hülya Saatçi, Mesut Demir, Mehmet Ali Ekmekçi ve Genel Sekreter Sinan Tunç katıldı.

ÜYELERİMİZE İNDİRİM YAPAN FİRMALAR

BGC üyelerine indirim yapan sağlık ve eğitim kurumları ile yapılan sözleşmeler yenilendi. devamı

BGC ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU...

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından geleneksel olarak organize edilen “BGC Başarı Ödülleri Yarışması”... devamı

BİK GENEL MÜDÜRÜ DURAN: “BASINIMIZA KATKI İÇİN VARIZ”

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, BGC Başkanı Nuri Kolaylı’yı Basın Kültür Sarayı’ndak... devamı

BGC ÖDÜL SÜRECİ BAŞLADI

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl geleneksel olarak organize edilen Gazetecilik Başarı Ödülleri Y... devamı

Marmara Bayram’ın konusu “Bursa turizmi”

Marmara Bayram Gazetesi’nde ana konu olarak “Bursa turizmi ve Bursa’nın bilinmeyen yöreleri” ele alınaca... devamı