24 Ocak

BASIN ŞEHİTLERİ YÜRÜYÜŞLE ANILDI

Araştırmacı Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ve basın şehitleri, Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) ile Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) öncülüğünde düzenlenen yürüyüşle anıldı.
Uğur Mumcu’nun evinden çıkarken uğradığı bombalı saldırı sonucu öldürülüşünün 16. yıldönümü olan 24 Ocak’ta Setbaşı Mahfel önünden başlayan yürüyüşe, gazeteciler, politikacılar ve sivil toplum örgütü üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
Yaklaşık bin kişilik Kortej, "Özgür basın susturulamaz", "Mumcular ölmez", "Katiller bulunsun, hesap sorulsun" şeklinde slogan atarak Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü.
Atatürk Anıtı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından konuşmalara geçildi.
Terörü lanetlemek ve cinayetlerin arkasındaki gerçeklerin açıklanmasını talep etmek için toplandıklarını ifade eden Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı,
sürdürülen çabaların olumlu sonuç verdiğini söylemenin pek mümkün olmadığını belirtti. Kolaylı, şu konuşmayı yaptı:
“Değerli dostlar, sevgili meslektaşlarım;
Mesleğimizin yüz akı olan Uğur Mumcu’nun katledilmesinin üzerinden 16 uzun yıl geçti.
Kanlı suikastın hemen ardından açıklama üstüne açıklama yapan Devlet yöneticilerinin, cinayetin tüm yönleriyle aydınlatılacağına dair verdikleri sözler tutulmadı, unutuldu.
Caniler ve azmettiricileri aradan 16 yıl geçmesine rağmen hala ortaya çıkarılamadı.
Cumhuriyet’in, Atatürk ilkelerinin ve özgürlüğün her zaman yorulmaz savunucusu olan Uğur Mumcu, çalışmalarında karanlık güçleri açığa çıkarttı.
"Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olunmaz" diyordu. Bu, onun gazetecilik ilkesiydi ve bu ilkesinden asla taviz vermedi. Tüm yazı ve çalışmalarında bu ilkeye sıkı sıkıya sadık kaldı. Üzerine gittiği her konuyu araştırdı, inceledi, belgeleri tek tek tasnif etti, vicdanının terazisine vurdu ve ancak o zaman fikrini açıkladı.
Gazetecilik mesleğine, gerçek anlamda "araştırmacı gazetecilik" misyonunu Uğur Mumcu kazandırdı. Gerçeğin perdesini aralarken, karşısına kimin ya da kimlerin çıkacağına bakmadı.
Papa Sukasti'nin iç yüzünü araştırırken ve Abdi İpekçi, Doğan Öz, Cevat Yurdakul, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Çetin Emeç’in katillerinin izini sürerken, mafya-siyaset-devlet üçgeninde birçok ismi sütunlarına taşıdı.
Son olarak araştırmalarını radikal dinci ve bölücü hareketler üzerinde yoğunlaştırdı ve bu akımlara sert eleştiriler yöneltti.
Değerli dostlar, sevgili meslektaşlarım;
Susturulan gazeteciler bu toprağın sesi ve rengiydi… 
Bu toprağın aydınlarına sahip çıkmadıkça, cinayetlerin ardındaki karanlığı aydınlatmadıkça ne Mumcular, ne Emeçler ne Aksoylar, ne İpekçiler, ne Üçoklar, ne Kışlalılar, ne de Dinkler yattığı yerde rahat edecek, edebilecek…
Bağımsız, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti için bugüne kadar büyük bedeller ödendi, bundan sonra da bu uğurda bedeller ödemeye hazırız. Katledilen meslektaşlarımızı ne unutacağız, ne de unutturacağız.
Bu amaçla Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi olarak organize ettiğimiz yürüyüşümüze katıldığınız için basın örgütlerimiz adına teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”



ÜYELERİMİZE İNDİRİM YAPAN FİRMALAR

BGC üyelerine indirim yapan sağlık ve eğitim kurumları ile yapılan sözleşmeler yenilendi. devamı

BGC ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU...

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından geleneksel olarak organize edilen “BGC Başarı Ödülleri Yarışması”... devamı

BİK GENEL MÜDÜRÜ DURAN: “BASINIMIZA KATKI İÇİN VARIZ”

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, BGC Başkanı Nuri Kolaylı’yı Basın Kültür Sarayı’ndak... devamı

BGC ÖDÜL SÜRECİ BAŞLADI

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl geleneksel olarak organize edilen Gazetecilik Başarı Ödülleri Y... devamı

Marmara Bayram’ın konusu “Bursa turizmi”

Marmara Bayram Gazetesi’nde ana konu olarak “Bursa turizmi ve Bursa’nın bilinmeyen yöreleri” ele alınaca... devamı